TOP Emmer-Compascuum

 

U staat nu op een Toeristisch Overstappunt (TOP). Vanaf dit speciale ingerichte punt kunt u op aantrekkelijke wijze het gebied ontdekken.

 

Vanaf deze TOP kunt u via bewegwijzerde routes wandelen, fietsen of met de auto toeren.

 

De genoemde wandel fiets-, en autoroutes bevinden zich in de omgeving van deze TOP. De handwijzer geeft aan welke richting u op moet om op de juiste route te komen.

 

 

    klik hier voor de bordeninfo: topemmercompascuum.pdf

 


 

 

Zwembad Emmer-Compascuum.

 

adres:

Kijlweg 9
7881 JD Emmer-Compascuum
Tel: 0591-351535 


Overzicht gehele complex:

Het zwembad is gelegen nabij sportvelden en recreatievijver. Het geheel is omsloten door hoge bebossing. Het bad wordt door zonne-energie( 55 zonneboilers) verwarmd en wordt in de zonnearme periodes door gas bij verwarmd. Hiermee is het bad een van de milieuvriendelijkste buitenbaden van het land. De baden zijn voorzien van zachte kunststof folie en zijn rondom betegeld.

 

De kenmerken op een rij

Grote zonneweide, kiosk met gezellig terras, voldoende kleedruimtes , verwarmde douches25 meter duikbad met1 en 3 meter duikplank.
Peuterbad met spuitclownFamiliebad met spuitdouche, watergordijn en bubbelbank. Beach volleybalveldKinderspeeltoestellen, ruime parkeergelegenheden.


 
Peuterbad:

 

Het peuterbad is ongeveer 8 x 8 meter.
In het midden staat een kunststof clown die water kan spuiten.

Voor de ouders van kleine kinderen zijn er bankjes aanwezig. 

 

 

 

 


 
 Het familiebad:

 

Het familiebad is ongeveer 12 x 25 meter. En heeft een diepte van 20 tot 120 cm.

Het bad is voorzien van een bubbelbank, spuitdouche en een watergordijn, deze voorzieningen worden door het badpersoneel bediend.
 

 


 


 
De glijbaan:

 

De glijbaan is ongeveer 30 meter lang en mond uit in een aparte waterbak van ongeveer een 100 cm diep. Kleine kinderen mogen onder begeleiding van de ouders van de glijbaan. Verder is het gebruik voor gediplomeerde zwemmers. 

 

 

 


 
 25 meter/duikbad:

 

Het 25 meterbad is het bad voor de gediplomeerde zwemmers, en heeft een diepte van 120cm tot 300 cm. Aan het diepe deel van het bad zijn een 1 en 3 meter duikplank gesitueerd.
Tevens wordt het bad voor de verschillende zwemlessen gebruikt.

 

 

 

 


 
Zonneweide

 

Groot grasweide 50x75 meter waar
men heerlijk kan zonnen en sporten,
ook is er beach volleybal en voetbalveld.     

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Jan Boudewijn

 


 
Recreatie visvijver:

  


De recreatie visvijver Emmer-Compascuum bied volop mogelijkheden om te vissen of te zwemmen.

 
Mogelijkheden om te wandelen ook met u huisdier. 

 

Aan de zuidzijde loopt een ruiterpad in het verlengde van de vijver en aan de westzijde is een stukje strand gecreëerd.

 

 
   


Bron: buurtjournalist

 


 
 
 
De Klimop aan de beukenlaan

 

We mogen nooit vergeten dat spelen geen tijdverdrijf is, maar èèn van de belangrijkste voorwaarden voor de ontwikkeling van een kind. Ervaringen uit de kinderjaren zijn heel belangrijk voor de verdere ontwikkeling van een kind.
   
We kunnen voorwaarden scheppen aan de omgeving die aantrekkelijk zijn voor kinderen en volwassenen. Zo'n voorwaarde is de speeltuin met verschillende mogelijkheden, uitdagingen en belevenissen. Een goede speelplaats heeft aantrekkingskracht op kinderen en houd ze weg van plaatsen met gevaar, zoals b.v de openbare weg met het drukke verkeer.
   
De speeltuin genaamd  "De Klimop"  probeert voor de kinderen zo'n speelplaats te zijn. De kinderen kunnen naar hartelust veilig spelen. Dankzij de inzet van Jaquelien Schoonbeek, Regina Menzen en Jolanda de Jong. Want dit zijn de drie vrouwen die het uit eigen initiatief hebben georganiseerd. De geld inzameling, de opening, de kleurplaten, de naam, de wethouder, een helikopter, en artiesten. Ze hebben alles met z'n drieën gedaan met financiële hulp van de gemeente.

 

   

 


 
Mini- Camping Molenhof
Adres gegevens

J.H.Geerdink / L.Idema
Hoofdkanaal W.Z.106
7881 AE Emmer-Compascuum
Tel: 0591-353996 / 354626

 
 
         
 
Op onze camping is een museum aanwezig. Als gast kunt u gratis een rondleiding krijgen in het museum. U krijgt een indruk van de periode rond 1900.

 


 
Het is leuk vertoeven in Emmer-Compascuum 

Copyright © 2015. All Rights Reserved.