In Emmer-Compascuum is een straatcoach aan de slag gegaan. Hartstikke leuk, maar wat is een straatcoach en wat doet die eigenlijk?

Een straatcoach is een vrijwilliger die zich wil inzetten voor de leefbaarheid in het dorp en het leuk vindt om contact met jongeren te hebben. De straatcoaches worden ondersteund en begeleidt door het Jongerenwerk. Daar waar de Jongerenwerk geen tijd heeft om straatwerk te doen komen de straatcoaches in actie. De straatcoaches zullen veel op straat in het dorp aanwezig zijn. Ze leggen en onderhouden contact met ‘hangjongeren’ en signaleren vroegtijdig eventuele problemen of zorgen. Samen met de Jongerenwerker wordt er voor elke specifieke situatie een plan bedacht en uitgevoerd om de leefbaarheid van het dorp te verbeteren en de overlast weer terug te dringen.

Natuurlijk is door het inzetten van straatcoaches het overlast- en vernielingenprobleem niet in één keer opgelost. We hebben o.a. ook u, als buurtbewoner hierbij nodig. Mocht u namelijk jongerenoverlast ervaren of signaleren? Dan zouden wij het waarderen als er contact wordt opgenomen met het Jongerenwerk of de Wijkagent(en). Naast het bovenstaande zijn er en worden er ook andere acties uitgezet. Zo is er bijvoorbeeld een verbod om na schooltijd nog op schoolpleinen van de Braakhekke en Runde te komen en zijn er gesprekken met jongeren en/of hun ouders. 

De straatcoach van Emmer-Compascuum is Dhr. Geert Nijenhuis.

Als u wenst dat we contact met u opnemen kunt u dat ook aangeven. Dit geldt natuurlijk ook voor jongeren, als jullie ergens tegen aan lopen, trek bij ons aan de bel en we kijken en denken ook met jullie mee. Tevens kunnen de bewoners van Emmer Compascuum ook op de woensdagavond om 20.00 uur in De Deele langskomen. De straatcoaches zijn dan aanwezig.

Multifunctioneel centrum (MFC) De Deele

eczijbanner008.jpg

Copyright © 2015. All Rights Reserved.